Talentum | Wat als… leidinggeven op afstand dichtbij voelt?
209
post-template-default,single,single-post,postid-209,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

Wat als… leidinggeven op afstand dichtbij voelt?

Wat als… leidinggeven op afstand dichtbij voelt?

Wat als… leidinggeven op afstand dichtbij voelt?

Een beknopt onderzoek over ‘het vanachter de huiscomputer leidinggeven’ onder onze klanten leert dat een goed functionerende medewerker beter wordt, de creatieveling nog meer verschillende oplossingen ziet en de onzichtbare helaas nog minder bereikbaar is. Veel leidinggevenden worstelen met de vraag hoe ze iedereen effectief aan boord kunnen krijgen en houden nu de meeste mensen voornamelijk vanuit huis hun werk doen. De oplossing zit ‘m in vertrouwen geven en verbinding zoeken.

Een effectief leidinggevende (op afstand) geeft vertrouwen door medewerkers actief uit te nodigen vooral mee te blijven doen en mee te beslissen. Open vragen helpen om dat vertrouwen te creëren: Wat vind jij? Hoe zou jij dit oplossen? Zie jij nog andere invalshoeken voor dit vraagstuk? De medewerker krijgt het gevoel ertoe te doen, meerwaarde te hebben en daar gaat het om. Daarnaast is het voor de medewerker fijn als de leidinggevende even echt contact maakt, oprechte complimenten maakt en echte aandacht geeft: Hoe gaat het met je? Red je het allemaal thuis? Wat heb je van mij nodig om je notitie af te schrijven, zoals we hadden afgesproken?

Het nieuwe leidinggeven gaat om vertrouwen en verbinding enerzijds en concrete afspraken maken anderzijds. Als managers of leidinggevenden sommige medewerkers ‘kwijt’ zijn, laat het ons weten. We helpen je zoeken naar de beste manier om de talenten van jezelf en de medewerkers te vinden en benutten.