Talentum | Jouw talent
2
page-template-default,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed

Jouw talent

Mensen functioneren het best, leren het snelst, zijn actiever en meer betrokken als ze werk doen dat aansluit bij hun talenten. Dan zijn zij ook het meest succesvol en ervaren het grootste werkplezier. Talentum helpt om dat talent te ontginnen en verder te ontwikkelen. We geven ons advies niet zomaar op onderbuikgevoel, maar met een wetenschappelijke basis. Geen standaard plan dat op de plank ligt, maar een gedetailleerde analyse en marsroute passend bij de persoon, het team en de onderneming in kwestie.

 

Organisatie inrichten op basis van talenten

Iedereen heeft talent. Hoe zorg je er nu als organisatie voor dat de talenten van medewerkers tot hun recht en tot bloei komen? Hoe kunnen medewerkers waarde blijven toevoegen? Het begint ermee dat voor iedereen duidelijk is wat de organisatie beoogt met talentgericht werken. Een helder kader is het uitgangspunt; concreet geformuleerde resultaten geven richting. Talentum begeleidt organisaties in dit proces. Bijvoorbeeld: laat medewerkers hun talenten benutten om de markt beter te bedienen of om de klanttevredenheid te verbeteren of om duurzaam inzetbaar te blijven. Vraag ons naar de mogelijkheden. We gaan graag een vrijblijvend gesprek aan waarin we de eerste stappen naar talentgericht werken met je doornemen.

 

Talentum is onderdeel van 3o2, specialist in organisatieinrichting.

 

Talent vanuit wetenschappelijk perspectief

Een van de actuele methodieken voor talentontwikkeling is de TMA-methode. Talentum is hiervoor officieel gecertificeerd. Analyse met behulp van TMA geeft een objectief, betrouwbaar beeld van vaardigheden en talenten, inclusief inzicht in de ontwikkelbaarheid van competenties.

 

Lees hier meer over TMA.

In dit filmpje wordt de methodiek kort uitgelegd:

Talentum in de praktijk

De wetenschappelijke basis is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het erom hoe Talentum kan helpen om jouw talent inzichtelijk te maken en om het verder te laten groeien. Inmiddels hebben wij vele kandidaten en teams geadviseerd. Twee voorbeelden:

 

Te veel leuke keuzes

Wat als je contract niet wordt verlengd omdat er geen plek voor je is na een fusie? Het overkwam een senior medewerker financiën. Ze gaf aan zoveel leuk te vinden dat ze niet wist hoe ze tot een nieuwe loopbaankeuze moest komen. We hebben haar een talenten- en potentieelonderzoek laten doen waaruit verrassende invalshoeken kwamen, die haar binnen 3 maanden hebben geholpen aan een nieuwe baan.

Makkelijker leidinggeven

Hoe zorg je ervoor dat je leven als leidinggevende minder zwaar wordt? Voor een veelbelovende jonge manager heeft Talentum een talentenonderzoek gedaan om hem inzicht te geven in de redenen voor het steeds weer te veel hooi op zijn vork nemen. Weten waarom je iets doet is de eerste stap; gedrag veranderen met jouw primaire drijfveren en talenten is de tweede stap. Ook deze tweede stap hebben we mogen begeleiden via een persoonlijk coachtraject. Resultaat: een effectievere manager die weer met veel plezier zijn leidinggevende taken op zich neemt.